Website

Online zichtbaar zijn is een uitdaging. Hoe spring je eruit, tussen al die andere websites? Of, misschien nog belangrijker: hoe lang houd je de aandacht van de bezoekers van je website vast? Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bezoekers binnen 10 seconden beslissen of je website leuk genoeg is om nog even op te blijven. Daarom is het dus belangrijk wat we laten zien in die 10 seconden. In deze blog 10 tips voor de website van jouw onderneming:

Tip 1:
Laat je website bouwen door een professional. De eerste indruk die jouw potentiele klant krijgt moet een professionele indruk zijn. Het kost wat, maar het loont echt!

Tip 2:
Zet mooie foto’s op je website. Als ik naar een schoonheidssalon ga dan wil ik weten wie mij gaat behandelen. En ik wil weten hoe de salon eruit ziet, ik wil de sfeer proeven. Laat een fotograaf mooie foto’s maken van jou en van je salon en laat jezelf zien want jij bent je salon.

Tip 3:
Schrijf niet teveel tekst. Beelden spreken meer dan woorden. Over het algemeen worden alleen de eerste paar zinnen maar gelezen. Zorg dus dat je daarmee direct mensen aanspreekt. Denk na over de doelgroep die je aan wil trekken en pas daar je tekst op aan.

Tip 4:
Vraag de bouwer van je website om SEO tips. Het gebruik van de juiste woorden zal ervoor zorgen dat je website goed vindbaar is. Erg belangrijk dus want als je website niet gevonden wordt, heb je niks aan je zorgvuldig gemaakte website.

Tip 5:
Laat je teksten goed controleren op spelfouten. Niets zo onprofessioneel als een website vol spelfouten.

Tip 6:
Onmisbaar in deze tijd: een online boekingssysteem. Ik heb er zelf jarenlang tegenop gezien. Was bang om geen controle meer te hebben over mijn agenda. Niets bleek minder waar. Als je een goed online boekingssysteem hebt dan kun je juist heel veel controle hebben op je agenda. Het leverde mij direct heel veel nieuwe klanten op èn het zorgde voor veel minder ‘no-shows’ omdat een goed online boekingssysteem altijd een afspraakherinnering stuurt.

Tip 7:
Een bloggedeelte kan heel leuk zijn op je website. Als je er actief in bent zal het ook zorgen dat je website beter gevonden wordt. Maar…zet alleen een bloggedeelte op je website als je hier ook echt regelmatig een blog gaat plaatsen. Geen tijd of inspiratie om regelmatig een blog te schrijven? Laat die blog dan beter zitten.

Tip 8:
Zowel bij het boeken van een vakantie als bij het boeken van een schoonheidsbehandeling: consumenten zijn tegenwoordig altijd op zoek naar recensies. Vraag een aantal klanten dus om een leuke recensie over jouw salon te schrijven en plaats deze op je website.

Tip 9:
Algemene voorwaarden. Heel belangrijk, ter bescherming van jezelf. Ben je lid van ANBOS? Deze hebben kant en klare Algemene Voorwaarden waar je alleen je eigen gegevens in hoeft te vullen. Zo niet; met wat zoeken op Google kom je er ook. Goed doorlezen en aanpassen wat in jouw beleving aangepast moet worden. Saaie stof maar wel belangrijk om ze zorgvuldig samen te stellen.

Tip 10:
Niet vergeten: contactgegevens! Het gebeurt echt; salons die vergeten hun emailadres en telefoonnummer op de website te zetten…zonde! En als je toch de adresgegevens van je salon erop zet, plaats er dan gelijk linkjes bij naar je (zakelijke) Instagram en Facebook.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Vragen? Mail of app me of plaats een reactie onder dit artikel.

Elize

2 Reactie's
 • Stef
  Geplaatst op 16:28h, 20 maart Beantwoorden

  Hoi! Leuke post. Keep up the good work!

  • Elize de Jong
   Geplaatst op 07:58h, 22 maart Beantwoorden

   Thanks, Stef! Door jou (Yellow Brand) heb ik natuurlijk zelf ook zo’n mooie website 😉

Geef een reactie