Wat zijn jouw prioriteiten?

Heb jij dat ook? Dat je je in deze periode beseft wat nu eigenlijk echt belangrijk is? Waar je prioriteiten liggen. En dat je ontdekt welke dingen je het meeste mist en welke dingen je eigenlijk helemaal niet mist.

Ik heb de afgelopen weken, net als vele andere ouders, mijn kinderen thuisonderwijs gegeven. Net als tijdens de eerste lockdown vond ik de eerste 2 weken het zwaarst. Puur omdat mijn prioriteiten eigenlijk helemaal niet bij het lesgeven lagen. Ik maakte me druk om mijn werk. En tussen het piekeren door probeerde ik mijn kinderen les te geven.

Dit resulteerde natuurlijk in een hele ongezellige situatie. Want ik was niet tevreden over hoe ik mijn werk deed, maar ook niet over hoe ik mijn kinderen les gaf. Net als tijdens de eerste lockdown ging na 2 weken de knop om. Ik besefte waar mijn prioriteit lag, wat nu echt belangrijk is. En dat zijn mijn kinderen. Hoe leuk ik mijn werk ook vind en hoe belangrijk ik het ook vind om mijn klanten goed te helpen, mijn kinderen zijn mijn eerste zorg. Werk kwam op een iets lager pitje, en dat was voor deze periode even prima.

Na die eerste 2 weken volgden nog 5 weken thuisonderwijs. En ja, ik weet nog steeds heel zeker dat ik geen schooljuf had moeten worden (respect voor deze mensen!!!). Maar die andere mindset maakte deze periode zoveel relaxter.

Nu de kinderen weer naar school zijn kan ik mijn focus weer aanpassen en ga ik mijn zakelijke doelen voor de komende periode weer op een rijtje zetten. Met frisse moed weer aan mijn zaak werken, heerlijk!

Een goede mindset is zo belangrijk. Niet alleen in je privesituatie, ook in je werk. Ook in mijn werk probeer ik regelmatig even stil te staan bij wat ik nu eigenlijk echt belangrijk vind. En waar ik heen wil. Focus op je doel is belangrijk. Maar ook, onderweg naar dat doel, plezier hebben in wat je doet.

Wat mis jij het meeste aan je werk in deze periode? En wat mis je absoluut niet? Misschien is nu de tijd om daar stappen in te zetten. Om het roer om te gooien, om dingen uit te besteden die je liever zelf niet meer doet. Of om meer te focussen op het doel wat je voor ogen had maar wat je in de loop van de tijd uit het oog bent verloren!

 

Hulp nodig bij het focussen op jouw doel? Neem contact op, ik help je graag!

 

Elize de Jong | Friske

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie