Microdermabrasie

Microdermabrasie is al heel lang een begrip in ons vak. Maar wat voor apparaat is nu het meest geschikt voor in jouw salon? En, past deze behandeling bij jouw doelgroep? In deze blog lees je alles wat je moet weten over Microdermabrasie alvorens je start met de aankoop van een Microdermabrasie-apparaat.

Microdermabrasie is een hele goede manier om de huid gladder en frisser te maken. Het is als het ware een hele pittige peeling, zonder dat er een peelend product of fruitzuren aan te pas komen. Bij een eenmalige behandeling zorgt dit voor: een betere doorbloeding, een beter opnamevermogen van de huid en een voelbaar gladdere huid. In kuurverband is deze manier van behandelen zeer geschikt voor het verminderen of verwijderen van lichte pigmentvlekjes, littekens, rimpels en andere lichte huidoneffenheden. Microdermabrasie word niet toegepast op actieve acne maar is wel een perfecte manier om de huid die last heeft gehad van acne na te behandelen.

Als je een Microdermabrasie-apparaat gaat kopen dan is de eerste keuze die je moet maken de keuze tussen een diamantpeeler of een kristallenpeeler. Een diamantpeeler werkt met diamantkopjes die over de huid schuren. Een kristallenpeeler werkt met microkristallen die op de huid gespoten worden. Met een diamantpeeler kun je vooral hele dikke huiden heel goed behandelen. Als de huid wat dunner is maak je wat sneller huidbeschadigingen omdat de diamantkopjes wat grover werken. Een kristallenpeeler kun je bij wat meer huidtypes inzetten omdat het wat egaler werkt. Als je de intensiteit van een kristallenpeeler laag zet dan kun je er zelfs een gevoelige huid mee behandelen. Vooral bij een wat rijpere huid zul je een mooier resultaat bereiken met een kristallenpeeler omdat deze huid gevoeliger is voor gesprongen adertjes. Een jonge, stevige huid kun je met beide apparaten heel goed behandelen. Nadeel van een kristallenpeeler is dat je heel erg uit moet kijken met vocht. Van een heel klein beetje vocht kan je apparaat al verstopt raken. Goed afdekken of in een kast zetten dus.

Wanneer je een Microdermabrasie-apparaat gaat kopen is het ook erg belangrijk om te checken welke vacuümcapaciteit het apparaat heeft. Vergelijk de apparatuur met elkaar en let erop dat de vacuüm zowel laag als hoog gezet kan worden. Check ook of er een goede beschermingsfilter in het apparaat zit.

Laatste aandachtspunt bij je aankoop is natuurlijk de prijs. Weeg dit af tegen je verdiensten. Wat is de kostprijs van de behandeling? Wat laat je je klanten betalen voor de behandeling (en bijbehorende producten)? Hoeveel klanten verwacht je dat er gebruik gaan maken van de microdermabrasiebehandelingen? Houd er rekening mee dat je Microdermabrasiebehandelingen nooit in de zomer doet, in verband met kans op hyperpigmentatie. Maak hiervan een optelsom en bereken daaruit hoeveel je hierin moet investeren.

Na het lezen van dit artikel nog vragen over Microdermabrasie? Of wil je een Microdermabrasie-cursus in jouw huidinstituut? Neem gerust contact op, ik help je graag!

 

Elize

Geen reactie's

Geef een reactie