Huidverbetering van binnenuit

Als schoonheidsspecialiste weet je natuurlijk als geen ander dat gezondheid af te lezen is aan de huid. Je ziet direct of je klant rookt, een stressvol leven heeft of ongezond eet. De huid wordt grauw, zit vol met ontstekingen of gesprongen adertjes.

Als je samen met een klant gaat voor huidverbetering dan zijn leef- en eetgewoonten mijns inziens onderwerpen die besproken moeten worden tijdens het intake- of evaluatiegesprek. Je kunt namelijk van alles doen vanaf de buitenkant, om de huid te verbeteren. De juiste huidverzorgingsproducten en behandelingen voorschrijven is natuurlijk het eerste wat wij als schoonheidsspecialiste doen. Maar wat als dit niet het gewenste resultaat oplevert? Mijn advies: kijk samen met de klant hoe je de huid zou kunnen verbeteren door niet alleen van buitenaf te behandelen, maar ook van binnenuit. Want, als het van binnen niet goed zit, dan is het vrijwel zinloos om alleen van buitenaf te behandelen of is resultaat van korte duur.

Een gezonde spijsvertering is de basis voor een gezond lichaam. Want, worden voedingsstoffen niet opgenomen, dan krijg je tekorten in je lichaam. Soms krijg je klanten in de stoel die heel gezond eten maar waar toch duidelijk te zien is aan de huid dat de darmen signalen afgeven dat er tekorten zijn. Of dat je aan de huid ziet dat afvalstoffen niet goed afgevoerd worden.

Afgelopen najaar ben ik zelf gaan experimenteren met wat gezonde voeding voor mijn huid opleverde. Ik ben altijd al veel bezig met gezond eten, sporten, gezond leven, ik gebruik gezonde, biologische huidverzorgingsproducten. Maar toch bleef mijn huid altijd onrustig. In mijn zoektocht kwam ik in contact met Innerwave. Ik probeerde een Detoxkuur van Innerwave uit. Van tevoren en naderhand deed ik een huidscan en het resultaat was verbluffend! Een gladde huid was het resultaat, na jarenlang een zeer onzuivere huid gehad te hebben.

Gezond eten en gezond leven is natuurlijk de basis voor een gezond lichaam en dus voor een gezonde huid. Toch ontkom je er niet aan dat afvalstoffen zich ophopen in je darmen. Door dagelijkse blootstelling aan vervuiling, stress en ongezond/bewerkte voeding. Overtollige voedselresten plakken vast aan de darmwand waardoor goede voedingsstoffen niet meer opgenomen kunnen worden door het lichaam. Er ontstaat een broedplek voor bacteriën en parasieten. Kortom, een vicieuze cirkel die alleen opgelost kan worden door middel van een grondige reiniging.

Door te detoxen of te vasten geef je je spijsverteringsorganen tijdelijk rust zodat het lichaam gereinigd en versterkt kan worden. Naast het feit dat je lichamelijk ‘opknapt’ is het positieve effect van detoxen ook: echte huidverbetering, op een gezonde manier en voor langer termijn.

Meer weten? Schrijf je dan in voor de Healthy Skin Training van Innerwave en Friske. Op maandag 16 maart vindt de eerste trainingsochtend plaats, in Woerden. Tijdens deze ochtend geef ik een Masterclass over huid en voeding en krijg je uitleg over de Mild vastenkuur. Iedereen die deelneemt aan de training krijgt de kuur mee naar huis. Samen starten we een aantal dagen later de kuur, want samen staan we sterk! Op maandag 6 april is de tweede trainingsochtend waar we terugkoppelen op jullie ervaringen en waar Patrick van Innerwave dieper in zal gaan op detoxen en voedingssupplementen.

 

Heb ik je interesse gewekt? Neem dan snel contact op via info@friske.nl of via 06 – 288 427 58.

 

Gezonde groet,
Elize de Jong | Friske

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie