Doelen opstellen

Een belangrijk onderdeel bij coaching is het opstellen van doelen. Omdat doelen opstellen je helpt om te focussen. Het stimuleert je om de stappen te zetten die nodig zijn om je doelen te behalen. Die doelen kunnen variëren van meer producten verkopen tot het openen van een tweede vestiging. Hoe groot of klein je doel ook is, focus op je doelen zal je helpen om ze te bereiken.

Veel ondernemers in de beautybranche zijn zo druk met het geven van behandelingen dat ze geen tijd hebben om na te denken over doelen. Fijn natuurlijk, als je zaak zo goed loopt. Maar als je niet naar een bepaald doel toe werkt dan blijf je waarschijnlijk de komende 10 jaar alles hetzelfde doen als dat je nu doet. Als je daar tevreden mee bent dan is dat natuurlijk helemaal prima. Ben je daar niet tevreden mee en wil je jezelf de komende jaren blijven uitdagen? Begin dan met het opstellen van doelen en ga actief aan het werk met je onderneming!

Stap 1:
Begin gewoon eens met brainstormen. Wat zou je willen bereiken met je onderneming? Waar liggen je kwaliteiten, mogelijkheden en interesses? Welke opleidingen of trainingen wil je nog doen? Waar wil je in groeien de komende jaren? Schrijf alles op wat er in je opkomt. Neem voor deze stap ruim de tijd, praat erover met mensen die je goed kennen, slaap er een aantal nachten over.

Stap 2:
Na het brainstormen ga je doelen voor de komende jaren opschrijven. Dit kun je zo groot of klein maken als je zelf wil. Een doel kan zijn dat je binnen een jaar mimimaal 50 % van je klanten hebt overgezet naar meer huidverbeterende behandelingen. Of, dat je binnen 3 jaar een aantal nieuwe apparaten hebt aangeschaft voor huidverbetering. Maak een plan voor het komende jaar, voor over 3 jaar en voor over 5 jaar.

Stap 3:
Schrijf een ondernemingsplan waar je je doelen in verwerkt. Hoe ga je je doelen bereiken? Wat heb je daarvoor nodig? Vergeet vooral ook niet het financiële plan dat bij het bereiken van je doelen hoort. Zorg dat het een realistisch plan is om te voorkomen dat je teleurgesteld raakt in jezelf.

Stap 4:
Schrijf de doelen die je op korte termijn wilt behalen op, op een plek waar je het vaak zult lezen, om jezelf te herinneren. En plan in je agenda momenten waarop je gaat checken of je nog op de koers ligt, aan de hand van je ondernemingsplan. Herzie je ondernemingsplan, indien nodig.

Hulp nodig bij het opstellen van je ondernemingsplan? Of heb je een stok achter de deur nodig? Denk dan eens na over een coachingstraject. Tijdens zo’n traject gaan we samen sparren over de dingen waar jij verbetering in zou willen. Aan de hand daarvan maken we een plan. Dat plan, dat word onze uitdaging! Ik ga je helpen om je doelen voor ogen te houden, om je te blijven focussen op je doelen. Maak je geen zorgen over de kosten van het coachingstraject. De praktijk heeft uitgewezen dat zo’n traject zichzelf altijd terug betaald. Want door de juiste focus zal je omzet ook altijd groeien.

Vragen? Mail of bel me, ik beantwoord je vragen graag!

Enthousiaste groet,
Elize

Geen reactie's

Geef een reactie