Coaguleren

Coaguleren is nog altijd een hele populaire techniek om ongewenste huidoneffenheden te verwijderen. Toen ik 7 jaar geleden mijn eerste coagulatie apparaat aanschafte was ik eerst nog wat sceptisch over de behandelmethode. Ik vond de behandeling best heftig, moest echt uit mijn comfortzone stappen om de behandelingen uit te voeren. Inmiddels, heel veel behandelingen later, ben ik een echte fan. Nog steeds geef ik coagulatie behandelingen bij salons op locatie. Daarnaast geef ik natuurlijk de trainingen in coaguleren. Een training die erg populair is maar waar van tevoren altijd veel vragen over zijn. Vooral omdat er zoveel verschil zit in de apparatuur die aangeboden wordt.

Wat is coaguleren nu precies?

Coagulatie betekend letterlijk: samenklonteren. Door middel van trillingen van hoge frequentie klonteren de bloedcellen samen, waardoor de huid direct dichtschroeit en er geen littekenweefsel ontstaat. Met een steriel naaldje wordt de huid aangeprikt en brand je de huidoneffenheid weg. Uiteraard behandelen wij als schoonheidsspecialiste alleen huidoneffenheden die gecheckt zijn door de huisarts. Huidoneffenheden die je kunt weghalen zijn bijvoorbeeld fibromen, steelwratjes, pigmentvlekken. Maar ook gesprongen adertjes, bloedblaren, hyperkeratosen en talgklierhyperplasie.

Ga je op zoek naar coagulatie-apparatuur dan vind je apparatuur van een paar honderd euro en je vindt apparatuur van een paar duizend tot zelfs negenduizend euro. Wil je zo’n apparaat van een negenduizend euro, realiseer je dan dat je heel veel behandelingen moet verkopen om het apparaat terug te verdienen. Heb je een grote salon, waar huidverbetering voorop staat dan zal je dit waarschijnlijk heel gemakkelijk terug verdienen. Werk je alleen en richt je je meer op ontspannende gezichtsbehandelingen en massages, dan wordt dit waarschijnlijk wat moeilijker.

Laagdrempelige coagulatie apparatuur

Laat ik als voorbeeld de Spotremover of de Spotaway nemen. Dit zijn prima apparaten om naast de gezichtsbehandelingen kleine huidoneffenheden weg te halen. Dan heb ik het over kleine steelwratjes bijvoorbeeld. Omdat je wat minder snel kunt werken met deze apparatuur (de intensiteit is veel minder hoog als bij de wat duurdere apparatuur) kun je je klanten voor ‘het grotere werk’ beter doorsturen naar een collega. Ook voor het behandelen van haarvaatjes, zoals couperose, zou ik je dit apparaat niet aanraden.

Kwaliteit

Als we het over de apparatuur die qua prijs in de middenklasse valt maar die hoog in kwaliteit is, dan ben ik groot fan van de WellSpot. Met dit apparaat kun je, als je goed weet waar je mee bezig bent, alle huidoneffenheden weghalen in een handomdraai. De behandeling is niet pijnloos maar je maakt klanten echt heel blij met het resultaat. Dankbaar werk dus. Naast het verwijderen van huidoneffenheden kun je met dit apparaat ook elektrisch ontharen. Wat vooral heel fijn is omdat laserbehandelingen niet werken bij licht en/of grijze haren. Met elektrisch ontharen kan je deze haren wel weghalen.

In de hogere prijsklasse vinden we dan natuurlijk nog de T-away. Een mooi apparaat waar je ook veel mee kunt. Nadeel is dat je er dus wel heel veel behandelingen voor moet doen om dit apparaat terug te verdienen.

 

Meer vragen over coaguleren? Of wil je advies over welk apparaat het beste bij jou past? Mail gerust, ik help je graag!

 

Warme groet,

Elize Bos | Friske

 

Lees meer over het coaguleren van fibromen in onderstaande blog:

 

Blog – fibromen coaguleren 

 

 

Lees meer over het behandelen (en coaguleren) van Couperose:

 

Blog – couperose behandelen

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Reactie's
 • Marith de Groot
  Geplaatst op 16:31h, 20 mei Beantwoorden

  Ik heb de spot remover van safty4you gekocht alleen geven ze de training helemaal in Heerenveen. Dit is voor mij veel te ver, ik woon in Tiel.
  Ik zou graag een training willen volgens met mijn eigen apparaat. Geef jij dit ook?
  Groetjes Marith

  • Elize de Jong
   Geplaatst op 20:07h, 20 mei Beantwoorden

   Jazeker! Ik heb je zojuist een mailtje gestuurd met alle info.

 • Nathalie Klijmeij
  Geplaatst op 21:37h, 28 januari Beantwoorden

  Hoi Elize, ik ben sinds kort aan het uitpluizen welk apparaat ik het beste kan aanschaffen voor het coaguleren van steelwratjes maar ook couperose. Ik had de Spotremover al aangeschraft maar kwam er niet helemaal uit hoeveel Mhz het apparaat heeft. Er staat wel dat het 50/60 Hz heeft op het apparaat. Kun je met dit apparaat ook couperose of bloedblaasjes wegkrijgen? Ik hoor graag van je.

  • Elize de Jong
   Geplaatst op 09:20h, 31 januari Beantwoorden

   Hi Nathalie,
   Leuk dat je je aan het verdiepen bent in coaguleren! De Spotremover is een apparaat waarmee je heel mooi en gemakkelijk steelwratjes en andere soorten huidoneffenheden weg kunt halen. Lichte couperose kun je er ook mee weghalen en kleine bloedblaartjes ook. Dieper gelegen couperose en grotere bloedblaartjes zijn lastig met dit apparaat. Heb je al een training gehad met het apparaat? Want die zou ik eventueel voor je kunnen verzorgen. Ik kom dan naar jou toe om je alles te leren over coaguleren.
   Fijne dag!
   Groetjes,
   Elize

Geef een reactie