Coaguleren

Coaguleren is nog altijd een hele populaire techniek om ongewenste huidoneffenheden te verwijderen. Toen ik 6 jaar geleden mijn TeleWay apparaat aanschafte was ik eerst nog wat sceptisch over de behandelmethode. Ik vond de behandeling best heftig, moest echt uit mijn comfortzone stappen om de behandelingen uit te voeren. Inmiddels, heel veel behandelingen later, ben ik een echte fan. Nog steeds geef ik coagulatie behandelingen bij salons op locatie. Daarnaast geef ik natuurlijk de trainingen in coaguleren. Een training die erg populair is maar waar van tevoren altijd veel vragen over zijn. Vooral omdat er zoveel verschil zit in de apparatuur die aangeboden wordt.

Wat is coaguleren nu precies? Coagulatie betekend letterlijk: samenklonteren. Door middel van trillingen van hoge frequentie klonteren de bloedcellen samen, waardoor de huid direct dichtschroeit en er geen littekenweefsel ontstaat. Met een steriel naaldje wordt de huid aangeprikt en brand je de huidoneffenheid weg. Uiteraard behandelen wij als schoonheidsspecialiste alleen huidoneffenheden die gecheckt zijn door de huisarts. Huidoneffenheden die je kunt weghalen zijn bijvoorbeeld fibromen, steelwratjes, pigmentvlekken. Maar ook gesprongen adertjes, bloedblaren, hyperkeratosen en atheroomcystes.

Ga je op zoek naar coagulatie-apparatuur dan vind je apparatuur van een paar honderd euro en je vindt apparatuur van een paar duizend tot zelfs negenduizend euro. Wil je zo’n apparaat van een paar duizend euro, realiseer je dan dat je heel veel behandelingen moet verkopen om het apparaat terug te verdienen. Heb je een grote salon, waar huidverbetering voorop staat dan zal je dit waarschijnlijk heel gemakkelijk terug verdienen. Werk je alleen en richt je je meer op ontspannende gezichtsbehandelingen en massages, dan wordt dit waarschijnlijk wat moeilijker.

Laat ik als voorbeeld de Spotremover of de Spotaway nemen. Dit zijn prima apparaten om naast de gezichtsbehandelingen kleine huidoneffenheden weg te halen. Omdat je wat minder snel kunt werken met deze apparatuur (de intensiteit is veel minder hoog als bij de wat duurdere apparatuur) kun je je klanten voor ‘het grotere werk’ beter doorsturen naar een collega. Zo bied je je klanten toch een extra service en verhoog je je omzet door uitbreiding van de behandeling.

Als we het over de wat duurdere apparatuur hebben ben ik, zoals je al merkt, fan van de TeleWay. En nee, ik krijg er niet voor betaald om reclame te maken ;-). Maar met dit apparaat kun je, als je goed weet waar je mee bezig bent, alle huidoneffenheden weghalen in een handomdraai. De behandeling is niet pijnloos maar je maakt klanten echt heel blij met het resultaat. Dankbaar werk dus. Wil je er echter zelf ook iets aan over houden dan is het van belang om een goede prognose te maken van het aantal behandelingen dat je hiermee per jaar kunt geven.

 

Meer vragen over coaguleren? Mail gerust, ik help je graag!

 

Warme groet,

Elize de Jong | Friske

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Reactie's
 • Marith de Groot
  Geplaatst op 16:31h, 20 mei Beantwoorden

  Ik heb de spot remover van safty4you gekocht alleen geven ze de training helemaal in Heerenveen. Dit is voor mij veel te ver, ik woon in Tiel.
  Ik zou graag een training willen volgens met mijn eigen apparaat. Geef jij dit ook?
  Groetjes Marith

  • Elize de Jong
   Geplaatst op 20:07h, 20 mei Beantwoorden

   Jazeker! Ik heb je zojuist een mailtje gestuurd met alle info.

Geef een reactie