Cadeaubonnen

Vrijwel alle salons bieden cadeaubonnen aan. Nu hoor ik heel vaak dat deze slecht verkocht worden. Een gemiste kans want wanneer je cadeaubonnen verkoopt betekent dit vaak dat je bij het inwisselen een nieuwe klant in de stoel krijgt. En nieuwe klanten…daar zijn we gek op! Daarom hier wat tips voor de verkoop van cadeaubonnen.

Tip 1:
Allereerst; zorg voor een professioneel ontworpen cadeaubon. Hiermee maak je direct een goede eerste indruk bij jouw potentiele nieuwe klant.

Tip 2:
Verpak je cadeaubon mooi. Een mooi cadeau is altijd leuker om te geven. Koop originele cadeauverpakkingen, feestelijke strikjes en luxe tasjes. Bij sommige verpakkingsleveranciers kun je ook inpakworkshops volgen als je zelf niet zo creatief bent.

Tip 3:
Promoot je cadeaubonnen op social media. Maak een mooie foto en post hem regelmatig. Zet het in je agenda voor 2019, vlak voor Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas en Kerst. Dit zijn de beste momenten voor verkoop.

Tip 4:
Praat met je klanten. Wees alert tijdens de gesprekken. Vertelt je klant dat ze een verjaardag heeft komend weekend? Attendeer haar erop dat je cadeaubonnen verkoopt!

Tip 5:
Maak een leuke actie. Denk aan: gratis een tube bodylotion bij aankoop van een cadeaubon boven de 50 euro bijvoorbeeld. Plaats het in je nieuwsbrief en zet er een leuke foto bij van de cadeaubon met de bodylotion in een gezellige verpakking.

Tip 6:
Last but not least… Zorg dat je cadeaubon goed zichtbaar opgesteld is, in de buurt van de plek waar je afrekent met je klant.

Ik hoop dat je iets kunt met mijn tips! Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Bel, app of mail me gerust!

 

Enthousiaste groet,
Elize de Jong

Geen reactie's

Geef een reactie