Eigenwijs

Al 17 jaar ben ik onderneemster (poeh, dat klinkt…). En al 17 jaar doe ik bijna altijd alles in mijn onderneming alleen. Ik vind het heerlijk om dingen uit te zoeken, om nieuwe dingen te doen. Altijd op zoek naar uitdaging. En het liefst doe ik dat dus helemaal zelf.

Mijn zelfstandigheid heeft me heel veel gebracht. Maar als ik terugkijk op alle dingen die ik ondernomen heb zie ik ook dat ik misschien af en toe te eigenwijs ben geweest. Ik kom er altijd wel, hoor. Maar als ik soms wat hulp gezocht had dan was ik waarschijnlijk veel sneller op de plek gekomen waar ik heen wilde met mijn onderneming.

 

Herkenbaar?

 

Herken je dat gevoel? Dat je altijd zelf het wiel uit wil vinden? De gedachte: “Ik ben zelf onderneemster geworden, nu moet ik alles ook zelf doen.” ?

Op zich niets mis met deze zelfstandigheid natuurlijk. Maar het kan je ook tegenhouden in de groei van je onderneming. Soms kan het echt heel helpend zijn als er iemand met je mee kijkt. Niet omdat je het zelf niet kunt en ook niet om je terecht te wijzen. Maar twee paar ogen zien altijd meer dan één paar ogen. En iemand die niet dagelijks meewerkt in jouw onderneming kan met een frisse blik naar jouw onderneming kijken. En dat is een heel andere blik als die van jou, omdat het helemaal jouw wereldje is.

 

Coaching

 

Heel eerlijk, voor mij voelde het als falen om de hulp van een coach in te roepen. Inmiddels weet ik dat het helemáál geen falen is. Alle dames die ik coach zijn stuk voor stuk super zelfstandige onderneemsters.

Waarom ze mij dan ingeschakeld hebben? Om sneller te groeien, om taken uit handen te geven, om samen te sparren, nieuwe plannen te maken. Omdat ik met een frisse blik naar hun onderneming kan kijken kan ik net even een zetje geven waar zij hem nodig heeft, kan ik een stok achter de deur zijn op het moment dat ze dingen voor zich uit schuift, kan ik de plannen die zij in haar hoofd heeft verwerken in een plan. En daardoor groeit haar schoonnheidssalon minstens 3 keer zo snel als dat zij anders zou doen :-).

 

Frisse blik

 

Ben jij onderneemster in de beautybranche en heb je ook behoefte aan een frisse blik? Of aan een stok achter de deur? Of barst je van de ideeën en heb je iemand nodig die samen met jou al die ideeën in een trechter wil gooien om tot een goed plan te komen?

Kies je voor een coachingstraject bij mij dan kun je dit pakket zo uitgebreid maken als je wilt. Je kunt al een coachingstraject starten vanaf 99 euro per maand. Voordat we dit traject aangaan spreek ik je graag eerst even telefonisch. Om te ontdekken of de klik er is en of ik jouw verwachtingen waar kan maken. Omdat ik zelf verschillende schoonheidssalons heb gehad weet ik als geen ander hoe je je voelt dus dat praat makkelijk.

 

Toch liever nog een beetje eigenwijs?

 

Voor de onderneemsters die het toch heel graag zelf doen maar wel een leidraad nodig hebben om met hun onderneming aan de slag te gaan heb ik een online training ontwikkeld. De Business Boost Training. Dit is een online training waarin je zelf aan de slag gaat met je onderneming. Voor meer info klik hier.

Heb ik je getriggerd om het gesprek over een eventueel coachingstraject aan te gaan? Klik dan hier.

Geen reactie's

Geef een reactie