Bindweefselmassage gelaat

Afgelopen week heb ik weer een heel aantal trainingen ‘bindweefselmassage gelaat’ op locatie ingepland. Het vooruitzicht maakt me blij. Bindweefselmassages verkocht ik in mijn salon altijd erg goed. Het resultaat is altijd zo mooi, zonder dat je daar operaties of chemische producten voor nodig hebt. Daarom deze keer een blog met wat verdieping over de bindweefselmassage!

Toen ik 10 jaar geleden een training bindweefselmassage volgde ging er een wereld voor me open. Tijdens de opleiding was mij geleerd dat je voorzichtig moest masseren, met beleid. Anders zou je huidverschuivingen krijgen en dat mocht absoluut niet. Toen de trainster de massage voordeed schrok ik best even. Als dit geen huidverschuivingen zou veroorzaken … Gelukkig kwamen er na het leren van de bindweefselmassage alleen maar positieve ervaringen.

Wat is bindweefsel ook alweer? Bindweefsel is als cement tussen de stenen van een muur. Bindweefsel verbindt de huid met eronder gelegen spieren, hecht de spieren aan de beenderen (pezen) en bedekt de bloedvaten. Fibroblast is de belangrijkste cel van het bindweefsel. Fibroblasten maken elastinevezels en collageenvezels aan. Naast fibroblasten bevat bindweefsel ook mastcellen. Mastcellen maken hyaluronzuur aan. Verder heeft bindweefsel vooral als functie: bescherming, isolatie van warmte en transport van zuurstof, afval- en voedingsstoffen.

Wanneer er verstoringen in het bindweefsel plaats hebben gevonden gaan bindweefselcellen verkleven, wat een negatief effect heeft op de werking van de cellen. Hierdoor word de huid vochtarm (hyaluronzuur is niet meer voldoende aanwezig), de huid word slapper (collageen en elastine worden niet voldoende aangemaakt) en de huid word dof (doorbloeding is niet optimaal). Meestal vinden deze verstoringen plaats omdat de huid ouder word maar soms ook door ziekte, erfelijke belasting of slechte leefgewoonten. Bindweefselverstoringen hebben rimpels als effect. Ook spelen bindweefselverstoringen een rol in de ontwikkeling van acne.

Door middel van bindweefselmassage worden de bindweefselcellen vervormd. Hierdoor worden de fibroblasten aan het werk gezet. Met als gevolg: aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels waardoor de huid weer soepeler en steviger wordt. Ook de mastcellen worden weer aan het werk gezet. Hierdoor houdt de huid weer beter zijn vocht vast en oogt de huid voller. Door de stimulatie van het bindweefsel wordt de doorbloeding gestimuleerd, worden afvalstoffen weer beter afgevoerd en worden voedingsstoffen weer beter opgenomen. Dit zorgt voor een gezonde kleur.

Bindweefselmassages kan je eenmalig geven aan een gezonde huid, als boost. Maar meestal word deze massage in kuurverband gegeven. In kuurverband geeft de massage hele mooie resultaten op het verminderen van rimpels, het behandelen van acne (geen actieve) en het verminderen van littekens.

Omdat het vaak in kuurverband gegeven word is het een perfecte behandeling om klanten te binden. De klant moet na de kuur ook nog regelmatig terug komen voor onderhoud. Daarnaast is de kostprijs van de behandeling heel laag, je hebt maar weinig tussenstof nodig om de behandeling uit te voeren. Écht een omzetverhogende behandeling dus, als je de juiste doelgroep hebt.

Klein minpunt van de bindweefselmassage: het kost best veel kracht dus plan er niet teveel achter elkaar. Daarnaast is het voor de klant een pijnlijke behandeling die vaak zelfs bloeduitstortingen en/of blauwe plekken veroorzaakt.

Na het lezen van deze blog nog vragen? Mail me: info@friske.nl.

 

Elize

Geen reactie's

Geef een reactie