10 verkooptips in de salon

Productverkoop in de salon, het blijft een dingetje… Daarom een blog met 10 simpele tips die je zullen helpen om meer te verkopen. Het is namelijk helemaal geen hogere wiskunde.

 

Verkooptip 1:

Neem jezelf serieus in je adviserende rol. Jij bent de specialist, jij weet wat de huid van de klant nodig heeft! Als je naar de huisarts gaat dan hoop je ook dat hij je een oplossing geeft voor het probleem waarmee je komt, daarvoor kom je immers bij  hem/haar. Zo hoopt jouw klant ook dat jij met een oplossing komt, jij bent de professional op het gebied van huidverzorging.

 

Verkooptip 2:

Zorg dat je producten in het zicht staan van de klant. Als de klant de producten ziet, zal hij/zij sneller geneigd zijn ze te kopen.

 

Verkooptip 3:

Denk niet voor de klant. Simpelweg omdat je dat niet kunt. Je weet niet wat er in zijn of haar portomonee zit en al helemaal niet wat zijn of haar inkomen is. Laat staan dat je weet hoeveel hij of zij over heeft voor een potje dagcrème. Vind je dat toch lastig? Vraag dan naar het budget van de klant en probeer samen te kijken wat er binnen dat budget mogelijk is.

 

Verkooptip 4:

Laat meerdere producten zien. Bijvoorbeeld: Je adviseert de klant een hele nieuwe lijn. Een reiniging, lotion, serum, dagcrème, nachtcrème, oogcreme, scrub en een masker. Zet alle 8 producten op een rij. Vertel de klant dat de reiniging, lotion en de crèmes de basis zijn. Deze producten heeft de klant minimaal nodig. Uiteraard vertel je ook over de andere producten waarom je deze adviseert. Grote kans dat de klant met 6 producten naar huis gaat. Van de andere 2 producten geef je testers mee. (Die 2 producten verkoop je dus de volgende keer 😉.)

 

Verkooptip 5:

Gebruik producten in je behandeling die je ook aan de klant adviseert voor thuis en praat erover tijdens de behandeling. Vertel waarom het serum zo fijn is en wat de dagcrème zo uniek maakt.

 

Verkooptip 6:

Praat tijdens de behandeling over wat je ziet. Welke huidtype heeft de klant en wat heeft dit huidtype nodig. Elk huidprobleem is er en waarmee zou je dit kunnen verhelpen.

 

Verkooptip 7:

Promoot je producten op social media. Schrijf over je producten en maak ook via deze weg je klanten enthousiast.

 

Verkooptip 8:

Zorg dat je zelf de grootste fan bent van je productlijn. Ben je dit niet? Zorg dat heel snel dat je een merk vind waar je wel helemaal achter staat. Iets verkopen waar je niet achter staat werkt nooit!

 

Verkooptip 9:

Wees transparant in de kosten. Prijs je producten of geef klanten een prijslijst mee. Mensen vinden het lastig om naar prijzen te vragen. Zorg dat je deze drempel bij hen weghaalt.

 

Verkooptip 10:

Daag jezelf uit door doelen te stellen. Koopt nu 50 % van je klanten producten bij jou: volgende maand moet dat minimaal 10% meer zijn! Niet alleen omdat het leuk is om wat extra’s te verdienen maar vooral ook omdat je je klanten graag naar een gezonde huid wilt helpen!

 

 

Hulp nodig bij je productverkoop?

 

Schroom niet om even contact op te nemen, ik help je graag!

 

Hartelijke groet,

Elize Bos | Friske

info@friske.nl

06 288 427 58

 

 

 

PS. Behoefte aan een uitgebreidere training in ondernemersvaardigheden? Klik dan op deze link. Hier vind je de Online Business boost training waarin je op je eigen tijd en tempo aan de slag gaat met je (beauty)onderneming.

Geen reactie's

Geef een reactie